hydraulische olieKINDERDIJK – Door een ongeluk bij scheepsbouwer IHC in Kinderdijk is vrijdagmiddag 26 juni 2015 hydrauliekolie in nevelvorm vrijgekomen. De olienevel kwam verderop in het dorp terecht. Buurtbewoners klagen dat er onder meer olie op tuinmeubels, terrassen, vijvers en auto’s terecht is gekomen. De Omgevingsdienst liet afgelopen zaterdag weten dat bij hen niets bekend was over de olienevel. Ook nader onderzoek in de wijk leverde geen resultaten op.

Maandag 29 juni heeft IHC in de omgeving brieven verspreid met daarin de oproep om sporen van olienevel op huizen / voertuigen te melden. “IHC zal de gegevens noteren en terugkoppeling geven na afhandeling van het onderzoek,” zo is te lezen in de brief.

Volgens buurtbewoners kwam de hydraulische olienevel vrij na een foutje met een hydraulisch pompsysteem. IHC heeft dit nog in onderzoek.

Later volgt wellicht nog meer informatie.

hydraulische olie