IMG_9745 (Medium)ALBLASSERDAM – Tussen basisschool Het Kompas uit Alblasserdam en basisschool Het Fundament uit Nieuwland is een nek-aan-nekrace ontstaan. Beide scholen maken namelijk, samen met nog 3 andere non-profitorganisaties kans op gratis zonnepanelen. “We hebben de hulp van de Alblasserdammers echt heel hard nodig. Ik wil bij dezen iedereen oproepen om toch vooral op onze school te stemmen,” vertelt Gerrit Kant, directeur van de Alblasserdamse basisschool.

Op dit moment heeft Het Kompas 2143 stemmen en Het Fundament 2156 stemmen. VV de Alblas heeft er 350, De Hoeksteen uit Giessenburg 231 en Het Tweespan uit Schelluinen 39 stemmen.

Wie de meeste stemmen binnenhaalt krijgt van Zon & Zo vijftien gratis zonnepanelen. Tot 30 juni kan iedereen die dat wil een stem uitbrengen op één van de deelnemers. “Wij hopen dat veel mensen op Het Kompas stemmen, zodat we behalve de oudste school (1923) van Alblasserdam ook de groenste school van Alblasserdam worden,” zo laat de school weten.

Als de school de panelen wint, is het de bedoeling dat de energieopbrengst live op een scherm in school is af te lezen door de leerlingen. “Zo geven wij op een eigentijdse manier vorm aan het begrip ‘duurzaamheid’ en leren de kinderen al op jonge leeftijd hoe belangrijk dit is. Door op ons te stemmen, stemt u niet alleen op een gebouw, maar op de duurzame en groene toekomst van onze kinderen.”

Stemmen kan via ZonenZO.nl. Vergeet vooral niet de stem te bevestigen via de bevestigingsmail.

IMG_9745 (Medium)