lancettenNIEUW-LEKKERLAND – Kinderen hebben onlangs bij de garages tussen de Marslaan en de Middelweg in Nieuw-Lekkerland lancetten (naaldjes) gevonden. De lancetten worden onder meer gebruikt door diabetespatiënten bij de zelfcontrole van hun bloedglucosespiegel. De kinderen zagen er speelgoed in, dat je leuk in elkaar kon klikken. Daarbij hebben kinderen zich per ongeluk geprikt.

“Toen ik het zag, schrok ik daar van. Ik heb de huisartsenpost gebeld. Niet veel later zaten we zo’n drie uur lang bij de spoedeisende hulp, omdat het gekwalificeerd werd als ‘prikincident’. Gelukkig is het erg meegevallen en is het risico dat ze besmet zijn met bijvoorbeeld HIV of hepatitis B, nihil,” vertelt de moeder van de kinderen die de lancetten vonden.

De moeder wil via deze weg mensen die de naalden gebruiken er op wijzen hier zorgvuldig mee om te gaan en om ouders er op te attenderen dat deze lancetten zomaar op straat kunnen liggen. “Het zou niet gek zijn als ouders hun kinderen hierover spreken,” besluit de Nieuw-Lekkerlandse.

Op onderstaande foto staan de lancetten die de kinderen in op straat vonden.

lancetten