IMG_2323blur2 (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – De politie heeft woensdagavond 24 juni 2015 met getrokken pistolen twee mannen van 20 en 21 jaar oud aangehouden op verdenking van het bezit van een vuurwapen en het lossen van schoten. De aanhoudingen vonden plaats op het Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland. Het tweetal was eerder op de avond gezien bij het bos aan de Elzenweg, aan de rand van het Lekdorp. Daar zou volgens een getuige tot twee keer toe geschoten zijn met een vuurwapen.

De getuige gaf het signalement en het kenteken van de auto door. Na een zoektocht in de omgeving, werden de mannen en hun auto door de politie aangetroffen bij de pizzeria. Agenten hielden de twee middels een Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten-procedure aan. Dat wil zeggen dat de verdachten door de politie onder schot werden gehouden tijdens de aanhouding.

Ontkennen
Beide verdachten zijn, nadat zij gefouilleerd waren, meegenomen voor verhoor. Zij ontkennen tot nog toe elke betrokkenheid bij het vermeende schietincident.

Politiehond
De politie heeft tot 02.00 uur onderzoek gedaan langs de Elzenweg. Er werd daarbij gebruik gemaakt van een politiehond.

De politie laat donderdag weten dat er geen vuurwapen en ook geen hulzen gevonden zijn. Het Openbaar Ministerie bepaalt later op de dag of de mannen vast blijven zitten of naar huis worden gestuurd.

IMG_2323blur2 (Medium)

IMG_2327 (Medium) IMG_2333blur (Medium) IMG_2334 (Medium)  IMG_2337 (Medium) IMG_2361 (Medium) IMG_2398 (Medium) IMG_2406 (Medium)