Lammetjeswiel AlblasserdamALBLASSERDAM – De provincie Zuid-Holland raadt mensen voorlopig af om te zwemmen in het Lammetjeswiel in Alblasserdam. “De waterkwaliteit is onvoldoende. Er is een grote kans op maag/darmklachten, als men in het Lammetjeswiel gaat zwemmen” zo laat de provincie donderdag 25 juni 2015 weten. Er is tijdens het nemen van monsters van het zwemwater een bacteriologische overschrijding ontdekt. Deze is volgens de provincie waarschijnlijk ontstaan door poep van watervogels.

Er is geen sprake van blauwalg; de pomp die onlangs opnieuw door de gemeente in het Lammetjeswiel is geplaatst om blauwalg tegen te gaan, blijft gewoon draaien.

De provincie neemt binnen een paar dagen opnieuw een monster. De gemeente Alblasserdam meldt dat de kans  groot is dat de kwaliteit van het zwemwater dan weer voldoende is zodat de waarschuwing om niet te zwemmen kan worden ingetrokken.

Foto: archief.