IMG_2266 (Medium)PAPENDRECHT – Een vrachtwagen met 25 ton koeienas als lading is woensdagmiddag 24 juni 2015 bij Papendrecht gekanteld. De chauffeur kwam vanaf de A15 en wilde de N3 op rijden. In de bocht verschoof zijn lading. “Een big bag met as van koeienbeenderen viel om. Die heeft andere zakken meegetrokken. Dan hou je hem niet meer,”  vertelde de chauffeur.

De vrachtwagencombinatie viel boven de A15 om en bleef tegen de vangrail en de hekken langs het viaduct liggen.

Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Bij aankomst was de chauffeur al uit zijn cabine geklommen. Hij bleek een snee in zijn hand en een pijnlijk been opgelopen te hebben. Ambulancepersoneel heeft de man nagekeken. Een rit naar het ziekenhuis was niet nodig.

File
De vrachtwagen kwam bovenop de geleiderail en een hekwerk terecht. Omdat er daardoor ook gevaar kon ontstaan voor het verkeer op de A15 werd de snelweg tussen Alblasserdam en Papendrecht volledig afgesloten. Later bleek dat de verkeerde baan was afgekruisd. De A15 is inmiddels weer open.

Update:
De vrachtwagen stond een paar uur later weer op zijn wielen, maar de verschoven lading maakte de combinatie instabiel. De vrachtwagen bleef in de takels totdat de lading helemaal was overgeladen. Daarna werd de afrit Papendrecht op de A15 weer opengesteld.

De N3 op het viaduct blijft de hele nacht dicht voor een asfaltreparatie.

Foto’s: Peter Stam.

wpid-img_-dcch2z.jpg wpid-20150624_173641.jpg

IMG_2266 (Medium)

IMG_2234 (Medium) IMG_2237 (Medium) IMG_2241 (Medium) IMG_2258 (Medium) IMG_2262 (Medium) IMG_2289 (Medium) IMG_2302 (Medium)