20150507_153442 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Voetgangers die ter hoogte van winkelcentrum Makado in Alblasserdam de Van Eesterensingel willen oversteken, hebben binnenkort toch weer voorrang. Er wordt namelijk alsnog een zebrapad aangelegd. Dat laat wethouder Peter Verheij weten. Tot voor kort lag er een zebrapad en hadden de voetgangers voorrang. Het zebrapad werd echter tijdens de reconstructie van het Wilgenplein weggehaald en vervangen voor een plateau. Hierdoor hadden de voetgangers, net als de fietsers, geen voorrang meer tijdens het oversteken.

“Op zichzelf biedt ook de huidige situatie qua veiligheid een voldoende veilige situatie. De kans op ongevallen is daardoor objectief gezien niet toegenomen. De beleving is echter anders. Op basis van de reacties van de voetgangers, wordt de weg aangepast en wordt het zebrapad teruggebracht. De voorrangssituatie voor fietsers blijft ongewijzigd,” aldus Verheij.

Wanneer de aanpassing precies wordt doorgevoerd, is nog niet bekend. “In ieder geval zo snel als mogelijk is,” liet wethouder Arjan Kraijo dinsdag 23 juni 2015 tijdens de commissievergadering namens het college weten.

20150507_153442 [Desktop Resolutie]

Oversteekplaats Van Eesterensingel (Medium)