SONY DSCALBLASSERDAM – Op vrijdag 26 juni 2015 organiseren de ‘Vrienden van De Loopplank’ voor de derde maal een fancy fair op basisschool De Loopplank in Alblasserdam. Ditmaal in Caribbean Breeze stijl. Salsamuziek, Caribbean hapjes en drankjes en van alles te doen en te beleven voor jong en oud. De opbrengst van de fair zal onder andere worden aangewend voor de aanschaf van een digibord voor de kleutergroepen van de basisschool.

Nieuw op deze fair zijn onder andere limbodansen, sumoworstelen en de workshops salsa dansen en paracorden. Dit laatste wordt verzorgd door Het Handige Hobbyhuis. Daarnaast zijn er diverse spellen te doen – waaronder spijkerbroekhangen -schmincken, ballonvouwen, speciale haarcreaties laten maken en kunnen kinderen aan tafel schuiven voor een workshop kids manicure of tekenen.

Captain’s Dinner
Tijdens de fancy fair wordt ook weer een loterij gehouden. Lootjes zijn tijdens de fair te verkrijgen. Bezoekers kunnen, evenals vorig jaar, deelnemen aan een traditionele open veiling die door een professionele veilingmeester wordt geleid. Er is een verzameling unieke en ludieke veilingstukken samengesteld. Zo kunnen bezoekers bieden op een metamorfose in de Kantlijn, een PSV-shirt met handtekeningen van alle spelers en biedt Jan Korteland een rit op de rivier aan met zijn supersnelle speedboot – die overigens pas nog op een beurs in Cannes pronkte. Alle veilingstukken zijn samengevoegd in een veilingoverzicht dat te vinden is op de website van Vrienden van De Loopplank.

Stichting
Stichting Vrienden van De Loopplank is een initiatief dat ruim drie jaar geleden is gestart voor fundraising ten behoeve van IKC De Loopplank. De Vrienden organiseren diverse activiteiten zoals de fancy fair, sponsorlopen en Businessclub De Loopplank. Via deze optie kunnen waardevolle extra’s worden geboden op het gebied van onderwijsondersteunende en onderwijsverbredende zoals speciale techniekmaterialen, abonnementen, aanvullende lesmethodes en een typecursus. Hoewel de stichting zich nu nog richt op het IKC De Loopplank zijn er ambities om de vleugels uit te slaan.

Informatie
De fancy fair wordt gehouden op het terrein van IKC De Loopplank aan de Pieter de Hooghplaats 1 in Alblasserdam van 16.30 tot 20.00 uur. Tijdens de fair is met muntjes te betalen die bij de ingang worden verkocht. Pinnen is mogelijk. Een overzicht van alle activiteiten, loterijprijzen en veilingstukken is terug te vinden op www.vriendenvandeloopplank.nl.

SONY DSC