IMG-20150621-WA0001 (Medium)ALBLASSERDAM – Een visser heeft deze week een schaap gered uit de wetering achter basisschool ‘t Nokkenwiel aan het Boerenpad in Alblasserdam. Het dier had urenlang in het water gelegen, voordat het werd ontdekt. Nadat het schaap op het droge was getrokken, ontfermde personeel van de dierenambulance zich over het beest. Het lijkt er op dat het schaap geen nadelige gevolgen overhoudt aan het ‘avontuur’.
De schapen bij de basisschool staan er nog maar een krappe week. Het is de bedoeling dat de dieren het gras rondom de school kort houden. Normaal gesproken werd het gras bij de school door de gemeente gemaaid, maar onlangs bleek dat dit niet tot het takenpakket van de gemeente behoort. Schooldirecteur Herman Oldenhuis bedacht vervolgens een creatieve oplossing: schapen laten grazen.

Oldenhuis laat dinsdag in het Algemeen Dagblad weten van plan te zijn om de veestapel verder uit te breiden met onder meer kippen en geiten. Daarnaast wil hij de kinderen van de school betrekken bij de verzorging van de dieren. “Maar we kunnen leerlingen ook op projectmatige wijze kennis laten maken met schapen scheren, wol verven en spinnen en producten verkopen als eieren geitenmelk en wol,” aldus Oldenhuis in het AD.

IMG-20150621-WA0001 (Medium)

20150623_090902 (Medium) IMG-20150621-WA0000 (Medium)