SONY DSCALBLASSERDAM – Van maandag 29 juni tot en met vrijdag 02 juli 2015 wordt in Alblasserdam een huis-aan-huis toiletpapieractie gehouden, om geld op te halen voor een preschool in Mozambique. Deze school is onderdeel van het werk van Wiebe en Gerdine van Horssen uit Alblasserdam. De organisatie van de toiletpapieractie is net als voorgaande jaren in handen van hun thuisfrontcommissie.

Wiebe (29) en Gerdine (31) van Horssen zijn sinds april 2010 uitgezonden naar Milange, Mozambique. Zij weten zich door God geroepen om de mensen in dit door armoede geteisterde gebied te helpen. Milange District is ongeveer half zo groot als Nederland en heeft circa 750.000 inwoners. Tot 1992 heeft een burgeroorlog gewoed, die diepe sporen heeft achtergelaten. Het sterftecijfer ligt hoog door onder andere HIV/aids en slechte gezondheidszorg.

Ongeveer de helft van de bevolking van Milange District is jonger dan 15 jaar. Daarom willen Wiebe en Gerdine zich in hun werk richten op de kinderen en jongeren. Zij hebben de toekomst. Dit doen Wiebe en Gerdine onder andere door in samenwerking met een lokale organisatie de werkgelegenheid te stimuleren door middel van landbouwprojecten onder jongeren. Ook richten zij zich op het opzetten en ondersteunen van prescholen en uitbreiding kleuter en lager onderwijs. De huidige actie wordt gehouden ter uitbreiding kleuter en lager onderwijs.

Meer informatie over de werkzaamheden van Wiebe en Gerdine is hier te vinden: www.novorebento.nl. Voor vragen en/of opmerkingen kunt u mailen naar hometeam@novorebento.nl.

SONY DSC