IMG_1772 (Medium)ALBLASSERDAM – Echt druk was het zaterdag 20 juni 2015 niet bij de skeelerstempeltocht in Alblasserdam. Slechts tien kinderen deden mee aan de jaarlijkse activiteit van de Alblasserdamse IJsclub. Per rondje kregen de kids, met dank aan de SNS Bank, geld gesponsord. Elk kind kon maximaal vijf euro voor zijn of haar school verdienen.

Zonde
Ondanks het feit dat de IJsclub op de basisscholen aandacht had gevraagd, viel het aantal deelnemers tegen. “Zonde dat er maar zo weinig kinderen mee doen. Scholen laten hier geld liggen. Als een school met 300 kinderen had meegedaan, hadden ze makkelijk duizend euro binnen kunnen halen om leuke dingen mee te doen,” rekende Hillebrand Beärda van de IJsclub voor.

Fanatiek
De kinderen die zaterdag wél deelnamen, gingen rond 10.15 uur fanatiek van start. Zij kregen een uur lang de gelegenheid om rondjes te skeeleren op het Kortland in Alblasserdam. Per ronde werd afgestempeld en aan de hand van het aantal stempels, werd het te sponsoren bedrag berekend.

Molentocht
Tegelijkertijd met de skeelerstempeltocht, werd de skeelermolentocht gehouden. Daar deden dit jaar 33 mensen aan mee. De 55-kilometer lange tocht ging om 10.00 uur van start. De skeeleraars reden onder meer via Oud-Alblas, Bleskensgraaf, Brandwijk, Kinderdijk en Alblasserdam.

CH7pU4hUcAA_CXK IMG_1672 (Medium) IMG_1690 (Medium) IMG_1704 (Medium) IMG_1707 (Medium) IMG_1719 (Medium) IMG_1722 (Medium) IMG_1728 (Medium) IMG_1742 (Medium) IMG_1772 (Medium)