TvHO57BCALBLASSERDAM – Het heringerichte bedrijventerrein Vinkenwaard-Noord in Alblasserdam is donderdagmiddag 18 juni 2015 feestelijk in gebruik genomen. Dit werd in het bijzijn van Ondernemersvereniging De Noord gedaan door wethouder Peter Verheij. De festiviteiten vonden plaats op de parallelweg langs de Edisonweg ter hoogte van De Haan Verhuizingen.

Intensieve samenwerking
Een lange periode van intensieve samenwerking tussen de gemeente Alblasserdam en de ondernemers op het bedrijventerrein wordt hiermee afgesloten. Met de ondertekening van een intentieverklaring op 29 maart 2012 door de gemeente en de Belangenvereniging Vinkenwaard (de voorloper van Ondernemersvereniging De Noord) werd destijds het startsein gegeven voor de ingrijpende opknapbeurt van het bedrijventerrein. Er was sprake van achterstallig onderhoud en het gebied bood een rommelige aanblik, zowel in de openbare ruimte als rond de bedrijfspanden.

Facelift
Gemeente en ondernemers sloegen de handen ineen en werkten nauw samen aan een ware facelift voor het gebied. Zo is het parkeren aangepakt, de bewegwijzering, sociale en verkeersveiligheid, verlichting en groenvoorziening. Niet alleen de openbare ruimte werd aangepakt en heringericht, ook veel ondernemers knapten hun bedrijfspanden en –terreinen op waardoor het hele gebied een frisse uitstraling heeft gekregen. Nu de oplevering inmiddels heeft plaatsgevonden en de laatste puntjes op de i worden gezet kan de daadwerkelijke officiële ingebruikname door de ondernemers plaatsvinden.

Duurzame en kwalitatieve vestigingsplaats
Wethouder Peter Verheij is erg te spreken over de samenwerking met en betrokkenheid van de ondernemers. “Dit is een voorbeeld van hoe we dingen in Alblasserdam aanpakken: Samen doen. Vinkenwaard-Noord is getransformeerd naar een duurzame en kwalitatieve vestigingsplaats waar zowel de gemeente als de ondernemers trots op kunnen zijn”, zegt hij. Een uitspraak die wordt beaamd door ondernemer en commissielid Ondernemersvereniging De Noord Maurits De Haan, die de intentieverklaring destijds mede heeft ondertekend. “Het is een prachtige locatie geworden die het verdient om zorgvuldig mee om te gaan.”

Foto’s: Esther Smit en OV De Noord.

TvHO57BC

J4M6Vrlv RdM8nrsy uOohGGXi QepkIl9H

CHygnM8XAAA3KHD (Medium)

CHygnMaWgAA_1Qx (Medium) CHygnNfWoAAZaug (Medium)