CIMG0421 (2) (Medium)ALBLASSERDAM – In Alblasserdam wordt zaterdag 20 juni 2015 de Veteranendag gehouden. Tijdens deze dag zijn op het Raadhuisplein vanaf 11.00 uur verschillende activiteiten te doen. Zo zijn er oudere en nieuwere militaire voertuigen aanwezig en is er een aantal stands voor veteranen. Voor de kinderen is er een grote opblaasstormbaan.

Het doel van de Veteranendag is het activeren van vooral de jongere veteranen. De afgelopen twee jaar is er door Dhr. Sanders, Dhr. Pols en de sinds kort overleden Dhr. Boon een Veteranendag georganiseerd in de raadszaal in het gemeentehuis in Alblasserdam. De opkomst van de jonge veteranen was daarbij erg laat.

“Tijdens de Veteranendag op zaterdag 20 juni zullen wij het stokje overnemen,” vertellen David v/d Rhee en Kees-Jan Hooglander. “Wij hebben mede met Dhr. Pols en Dhr. Sanders deze dag georganiseerd met als doel het verbinden van Veteranen met de burgers van Alblasserdam.

Vooral het bereiken van de jongere veteranen vinden wij heel belangrijk. Hierbij denken wij ook aan de opkomst bij de jaarlijkse dodenherdenking,” vertelt het tweetal.

De veteranen van Alblasserdam hebben ook een persoonlijke uitnodiging gehad voor een besloten programma. Tijdens die besloten bijeenkomst, in het gemeentehuis, zullen er ook foto’s getoond worden. “Wij zijn nog op zoek naar foto’s van oefeningen en missies voor de Veteranendag, deze kunt u sturen naar: veteranenalblasserdam@hotmail.com. Vermeld bij de foto de plaats, datum en uw eenheid,” aldus David.

Kees-Jan: “Wij hopen op een grote opkomst om zo deze dag tot een groot succes te maken en het een jaarlijks terugkerende activiteit te laten worden.”

De veteranen zijn hier te vinden op Facebook.

CIMG0421 (2) (Medium)

090819-3400-NUI-RCS-3040 (Medium) Groeps foto mijn barak (Medium) Scannen0078%20(492x800) (Medium)