IMG_0646 (Medium)ALBLASSERDAM – Het nieuwe gebouw van de Ds. Joannes Beukelmanschool, Adullam en Kiekeboe, aan de Mesdaglaan in Alblasserdam is vrijdag 12 juni 2015 officieel geopend met het maken van een puzzel. De openingshandeling werd verricht door kinderen van de basisschool, deelnemers van Wilgenheim (Adullam), peuters van Kiekeboe, oud-schoolbestuursvoorzitter Leen Bakker en Peter Zevenbergen, voorzitter Raad van Toezicht Adullam. Na het oplossen van de puzzel werd een logo zichtbaar.

In het nieuwe gebouw vinden de ds. Joannes Beukelmanschool, een dagactiviteitencentrum van Adullam gehandicaptenzorg en de reformatorische peuterspeelzaal Kiekeboe een onderdak.

Voorafgaand aan de opening op het schoolplein, werd in de nabijgelegen kerk aan de Plantageweg een dienst gehouden.

Kiekeboe
De Beukelmanschool werkt al langer samen met Peuterspeelzaal Kiekeboe. De Beukelmanschool hecht waarde aan het bestaan van de keuzemogelijkheid voor ouders van peuters (2,5 – 4 jaar) om hun kinderen twee dagdelen in de week op een peuterspeelzaal te doen die past bij hun identiteit. Met de komst van Peuterspeelzaal Kiekeboe is deze mogelijkheid geboden. Veel kinderen die naar deze peuterspeelzaal gaan, komen als ze ouder zijn op de Beukelmanschool. Zodoende is er dus een natuurlijke overgang tussen deze twee instellingen en dat komt de ontwikkeling van kinderen ten goede.

Wilgenheim
Wilgenheim, zoals de locatie van Adullam heet, participeert in de brede school zodat de deelnemers leven en werken terwijl zij niet geïsoleerd van de samenleving in een aparte gemeenschap staan, maar integreren in de samenleving. Bijvoorbeeld door het werken in de winkel Houtentiek. Juist deze mensen ervaren een grote verbondenheid met de achterban, die middels een samenwerking binnen een brede school praktisch gestalte kan krijgen. De kinderen die de school bezoeken leren met deze samenwerking om aandacht te hebben voor hun gehandicapte medemens en krijgen de waarde van het samenwerken met (anders begaafde) mensen bijgebracht. Kinderen leren daardoor de waarde van het er zijn voor ànderen en wat voor anderen te betekenen, ook als deze anders zijn dan zijzelf.

Foto’s: Cees van der Wal en Peter Stam.

De puzzel is compleet OpeningshandelingSchool-®ceesvdwal_15 (Medium) IMG_0503 (Medium) IMG_0517 (Medium) IMG_0521 (Medium) IMG_0535 (Medium) IMG_0540 (Medium) IMG_0543 (Medium) IMG_0557 (Medium) IMG_0596 (Medium) IMG_0610 (Medium) IMG_0646 (Medium) IMG_0655 (Medium) IMG_0672 (Medium)