IMG_0431 (Medium)ALBLASSERDAM – Jerry Maasbach, eigenaar van wasstraat Sop Autowas langs de Edisonweg in Alblasserdam heeft donderdag 11 juni 2015 een bos bloemen langs gebracht bij de familie Goud uit Alblasserdam. Meneer Goud (70) reed afgelopen dinsdag per ongeluk vol gas door de wasstraat en botste uiteindelijk tegen een paal. De Damdorper raakte lichtgewond aan zijn hoofd. Zijn auto raakte total loss en de medewerkers van Sop bleven ongedeerd.

Schrik
“Wij zijn geschrokken, maar meneer is ook erg geschrokken. We hebben daarom ter bemoediging een bos bloemen overhandigd aan zijn vrouw. Meneer was, toen we langskwamen, zelf even een stukje lopen,” vertelt Jerry.

Wonder
Meneer Goud maakt het inmiddels naar omstandigheden goed, al zit de schrik er nog behoorlijk in. Mevrouw Goud vertelt: “Hij is erg geschrokken. Het is een wonder dat hij nog leeft. Dit had nog veel erger af kunnen lopen.”

Twee gaspedalen
Het ongeval werd vermoedelijk veroorzaakt doordat de Alblasserdammer per ongeluk met zijn voet op één van de gaspedalen terecht kwam. “Er zaten twee pedalen in de auto. Zo rijden we al jaren. Mijn rechter voet is namelijk stijf gezet toen ik nog kind was. Vandaar dat er in de auto ook een links gaspedaal zat. Wat er precies mis ging, weet m’n man zelf eigenlijk ook niet. We hebben in ieder geval besloten om geen nieuwe auto meer te kopen.”

Tienduizenden euro’s schade
Jerry Maasbach van Sop hoopt dat de wasstraat volgende week weer open kan. Jerry: “Er is voor tienduizenden euro’s aan schade ontstaan. De leverancier en verzekeraars zijn inmiddels geweest en zijn druk bezig met alles in orde maken. Ik ben gelukkig goed verzekerd tegen dit soort ongevallen. Het belangrijkste is dat er geen persoonlijk letsel is ontstaan.”

Hoewel de wasstraat dicht is, zijn de wasboxen wel gewoon open.

IMG_0431 (Medium)

 

 

20150609_112132 (Medium)   20150609_113324 (Medium) 20150609_113835 (Medium)