_MG_5541 (Medium)KINDERDIJK – Afgelopen weekend, 5 en 6 juni 2015 vond weer het jaarlijkse pupillenkamp van voetbalvereniging De Zwerver in Kinderdijk plaats. De organisatie spreekt van een ‘ongekend succes’.

In onderstaand artikel doet Marjon van Genderen van De Zwerver verslag van de dag:

Het begon op vrijdag met veel en veel te warm weer, dat kon niet goed blijven gaan. En dat was ook zo … de drukkende warmte maakte plaats voor knetterend onweer en regen. Maar niet getreurd snel overgegaan op het alternatieve programma. De mannen van het eerste, die speciaal gekomen waren om te voetballen, deden net zo vrolijk mee met de binnenspelen, zoals bijv. petje op petje af.

Tijdens de stoelendans waren de mannen van Zwerver 1 op winst gebrand maar toch lukte het een pupil om de stoelendans te winnen. Even later kon er gelukkig weer gevoetbald worden. De avond werd na de gebruikelijke vossenjacht afgesloten met DJ Jaap. De zaterdag was een druk bezet programma met in de ochtend het koeschijten en het ouder-kind toernooi. Het kamp werd afgesloten in Ottoland bij de Notenhoeve waar niet alleen alle pupillen maar ook de leiding een heerlijke middag hebben gehad (kano varen, punteren, slootje springen en noem maar op).

Winnaar koeschijten en opbrengst t.b.v. St. Chromosome Foundation.
Op zaterdagochtend 6 juni stond het Koeschijten op het programma. Het veld van de Zwerver was virtueel opgedeeld in vakken. De pupillen hebben in de weken hiervoor geprobeerd zoveel mogelijk van deze vakken te verkopen. De opbrengst gaat voor 50/50 naar de St. Chromosome Foundation en naar de jeugdafdeling van de Zwerver. De koe heeft een uur lang heel erg zijn best gedaan, maar de flats waar iedereen op zat te wachten die kwam niet. Het reglement voorzag hier gelukkig in en de rechterachterpoot van de koe na uur bepaalde wat het winnende vaknummer was, t.w.: 1180. De winnaar van de cheque van 250 euro is geworden:  Fam. Verbeet uit Alblasserdam. De cheque is inmiddels aan hen overhandigd. De opbrengst voor de St. Chromosome Foundation bedraagt: 727,50.

_MG_5541 (Medium) _MG_5231 (Medium) _MG_5384 (Medium) _MG_5467 (Medium) _MG_5561 (Medium) _MG_5644 (Medium) IMG_0399 (Medium) IMG_0418 (Medium)