IMG_2126 (Medium)ALBLASSERDAM – Het is vanaf heden mogelijk om in te schrijven voor de Alblasserdamse Avondvierdaagse die maandag 15 juni 2015 weer van start gaat. De organisatie hoopt dit jaar dat 1500 mensen zich in zullen schrijven. Maandag 8 juni kan men zich van 19.00 tot 20.30 uur laten inschrijven bij Landvast aan de Haven. Zaterdag 13 juni is inschrijven van 10.00 tot 15.00 uur mogelijk bij het Makado.

Er kan ingeschreven worden voor 2,5, 5 en 10 km. De kosten tijdens deze voorinschrijvingen zijn € 4,00 per persoon. Voor groepen groter dan 20 personen is de prijs € 3,00 per persoon. Groepen kunnen het formulier dat ingevuld moet worden vinden op website www.avd-alblasserdam.nl. Dit formulier kunt u downloaden en op de voorinschrijfdagen inleveren. Voor de groep met de grootste groei is er een beker beschikbaar.

Er is ook de mogelijkheid om op de eerste wandeldag 15 juni in te schrijven vanaf 17.45 uur, maar dan kost het € 7,50 per persoon. Op maandag 15 juni is het niet mogelijk om nog als groep in te schrijven.

Vijftien jaar
Dit jaar is het al weer 15 jaar geleden dat Alblasserdam opnieuw een Avondvierdaagse kreeg. Het evenement werd in het Damdorp om uiteenlopende reden eind jaren negentig niet meer georganiseerd, totdat een enthousiaste groep vrijwilligers in 2000 het evenement op relatief kleine schaal weer nieuw leven in wisten te blazen.

Groot evenement
Nu 15 jaar later staat er een groot evenement wat in Alblasserdam en omgeving goed bekend staat. Het deelnemersaantal heeft in de afgelopen jaren een gestage groei doorgemaakt tot ca. 1200 deelnemers in de voorgaande edities.

Tellingen
Tellingen langs de route hebben uitgewezen dat er veel meer mensen op de been zijn dan dat er bij de organisatie ingeschreven staan. De organisatie van de Avondvierdaagse streeft er dit jaar dan ook naar om 1500 deelnemers in te schrijven tijdens de vijftiende editie. Inschrijven kan individueel of met een groep. Onder alle inschrijvingen worden vijftien vrijkaartjes verloot voor een film in Landvast.

IMG_2126 (Medium)