caravanALBLASSERDAM – In de afgelopen week kwamen bij de politie negen meldingen binnen over aanhangwagens, caravans en campers die te lang op één plek, dan wel verkeerd geparkeerd stonden in Alblasserdam. “Het regent meldingen. Mensen zoeken, nu de zomer er weer aankomt, blijkbaar hun kampeerspullen weer op, maar laten die vervolgens te lang in hun straat staan. Karren, caravans en campers mogen maximaal drie aaneengesloten dagen op dezelfde locatie geparkeerd staan,” vertelt Arjan de Haan van de politie.

Vervelend
Hij vervolgt: “Het komt voor dat mensen hun camper of caravan weken of zelfs maanden voor de deur zetten, omdat het lekker makkelijk is. Voor de buurtbewoners is dit zó vervelend, want zij hebben daardoor minder parkeerruimte. Dat moet je je buren, zeker in straten waar het al lastig parkeren is, niet aan willen doen. Hou gewoon rekening met elkaar en neem je verantwoordelijkheid,” luidt zijn advies

Boetes
Tot nog toe heeft de politie geen boetes uitgedeeld. De wijkagent heeft inmiddels wel tal van gesprekken gevoerd met de eigenaren van de overlastgevende karren, campers en caravans. Als de overlast aan blijft houden is het mogelijk dat er boetes uitgeschreven worden. Daarnaast kan de gemeente er voor kiezen om de betreffende caravan of aanhangwagen met bestuursdwang te laten wegslepen. De kosten daarvan komen voor rekening van de eigenaar.

caravan

Deel dit bericht via...