winkeldiefstal (Medium)ALBLASSERDAM – Een 45-jarige vrouw uit Alblasserdam is deze week door de rechtbank in Dordrecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeventien dagen, waarvan veertien voorwaardelijk en een werkstraf van dertig uur. Volgens het Openbaar Ministerie en de rechtbank heeft de vrouw zich schuldig gemaakt aan tal van winkeldiefstallen.

“U stal shirts en spijkerbroeken bij TerStal in Alblasserdam. Verder nam u, zonder te betalen, een bodywarmer, zomerjas, overhemd, handdoeken en microvezeldoekjes mee bij de Zeeman aan het Raadhuisplein,” zo hield de officier van justitie voor.

Kleding
De openbaar aanklaagster vervolgde: “Verder werden er bij DA in het Makado in Alblasserdam parfums gestolen. Bij de Hema in Alblasserdam / Sliedrecht werden beha’s, riemen en broeken ontvreemd en bij Scapino en Vรถgele werden truien, shirts, jassen en spijkerbroeken gestolen.”

Eerlijk
Xhevrije Z. ontkende alle aantijgingen van justitie. Volgens haar had zij alles op een eerlijke manier verkregen via internet en bij de Hema Outlet in het Makado.

Uitspraak
De politierechter geloofde daar niets van en veroordeelde de vrouw tot een gevangenisstraf van zeventien dagen, waarvan veertien voorwaardelijk en een werkstraf van dertig uur. De vrouw heeft veertien dagen de tijd om tegen de uitspraak in hoger beroep te gaan. Doet zij dat niet, dan is het vonnis definitief.

winkeldiefstal (Medium)