P63_3669_281 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Met een druk op de knop hebben Ronald Paul, COO Havenbedrijf Rotterdam, en Rien Geurts, Algemeen Directeur BCTN, het Container Transferium in Alblasserdam en Peter Verheij, wethouder gemeente Alblasserdam donderdagmiddag 28 mei 2015 het Containertransferium in Alblasserdam officieel geopend. Het doel van dit transferium is om transportpieken op te vangen, de filedruk te verminderen en een efficiënter trucktransport te realiseren.

“Wij zijn als Havenbedrijf een groot voorstander van dit Transferium. Een goed bereikbare haven is voor ons essentieel. Op deze manier ontlasten we de A15 aanzienlijk,” aldus Ronald Paul, COO Havenbedrijf Rotterdam. Hij vervolgt: “Een Transferium kenden we tot voor kort alleen als P+R buiten grote steden en winkelgebieden. Met als doel de parkeerdruk in het stadscentrum en files op de wegen naar de stad te verminderen. Eigenlijk is dit hetzelfde. Alleen gaat het hier om containers. Vrachtwagens die anders via de drukke A15 naar de Maasvlakte zouden rijden, komen hun zeecontainers bij het Transferium halen en brengen. Binnenvaartschepen varen met een dagelijkse shuttle naar de Maasvlakteterminals waar ze de containers laden en lossen. Hierdoor is het transport sneller, slimmer en schoner.”

Schoon transferium
BCTN in Alblasserdam is met de nieuwste schone technieken uitgerust: het heeft elektrische kranen, gebruikt schonere brandstof, walstroomvoorziening voor de binnenvaart, duurzame verlichting, extra maatregelen voor de afscherming van geluid en licht en zelfs de stenen waarmee de terminal is geplaveid zijn CO2-arm gefabriceerd.
Het project is mede tot stand gekomen dankzij financiering vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Provincie Zuid-Holland.

Foto’s: Pieter van den Berg.

P63_3621_272 [Desktop Resolutie] P63_3628_273 [Desktop Resolutie] P63_3639_274 [Desktop Resolutie] P63_3649_277 [Desktop Resolutie] P63_3669_281 [Desktop Resolutie] P63_3681_283 [Desktop Resolutie]