IMG_0598-2 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Een 44-jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel is woensdagavond 27 mei 2015 in beschonken toestand tegen de auto van een 20-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht gebotst. Het ongeval gebeurde rond 21.45 uur op de Edisonweg, ter hoogte van de afrit van de A15 bij Alblasserdam. Verkeersregelaars waren op het kruispunt actief, naar aanleiding van een ongeval in de Noordtunnel.

Botsing
De Ambachtse bestuurster kwam vanaf de A15 en reed op het teken van de regelaar door. Op dat moment reed, komend vanaf de Burgemeester Keijzerweg, de 44-jarige man. Hij negeerde èn het rode verkeerslicht èn het teken van de verkeersregelaar. Een botsing volgde.

Ambulance
De vrouw had last van haar nek. Voor haar kwam een ambulance ter plaatse. Zij hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.

Dronken
De man uit Nieuwerkerk aan den IJssel werd meegenomen naar het bureau. Hij bleek bijna ruim vier keer meer alcohol in zijn bloed te hebben, dan wettelijk is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg diverse bekeuringen.

Tekst: Peter Stam.

 

IMG_0566-2 [Desktop Resolutie] IMG_0569-2 [Desktop Resolutie] IMG_0595-2 [Desktop Resolutie] IMG_0598-2 [Desktop Resolutie]