BCTN Alblasserdam (Medium)ALBLASSERDAM – Alle omwonenden en geïnteresseerden zijn vrijdag 29 mei 2015 van harte welkom bij het nieuwe containertransferium van BCTN op het Nieuwland Parc 429 in Alblasserdam. Tussen 16.00 en 18.00 uur kunnen de bezoekers een kijkje nemen en krijgen zij uitleg over het nieuwe transferium. Het doel van het transferium is om transportpieken op te vangen, filedruk op de route van en naar Rotterdam te verminderen en efficiënter om te gaan met trucktransport.

“Vrachtwagens die anders via de drukke A15 naar de Maasvlakte zouden rijden, komen hun (zee) containers bij het transferium halen en brengen. Hierdoor is het transport sneller, slimmer en schoner,” meldt BCTN.

Het project en de bouw heeft enkele jaren geduurd en BCTN is samen met het Havenbedrijf Rotterdam en de gemeente Alblasserdam trots op het eindresultaat.

Foto: Pieter van den Berg.

Containertransferium BCTN Alblasserdam (Medium)