reddingsbrigadeALBLASSERDAM – Als er niet snel nieuwe instructeurs komen, is de kans reëel dat de Alblasserdamse Reddingsbrigade (ARB) nog dit jaar wordt opgeheven. Dat laten de leden van de 58 jaar oude brigade zaterdag 23 mei 2015 weten.

Tijdens de algemene ledenvergadering op 27 mei wordt een voorstel ingediend om de vereniging op te heffen. Wat de leden betreft komt het niet zover: “Wij willen als leden in gesprek met het bestuur om er voor te zorgen dat de opheffing niet doorgaat. Wij vinden het heel belangrijk dat verdrinkingsdood voorkomen kan worden. Zeker in deze waterrijke omgeving,” aldus de ARB-leden.

Zaak is dat er op korte termijn nieuwe instructeurs komen, om de vereniging ‘levend’ te houden.

De algemene ledenvergadering begint op 27 mei om 19.30 uur in MFC Maasplein.

Foto: Laurens van Uden.

reddingsbrigade