Gerard Kroon Oud-AlblasOUD-ALBLAS – Gerard Kroon (34) uit Oud-Alblas is deze week te zien in het televisieprogramma Obese op RTL4. Obese is een coachingsprogramma waarin zeven personen met morbide obesitas een jaar lang worden gevolgd in hun strijd tegen de kilo’s met als doel hun leven weer terug te krijgen. Ze worden bijgestaan door een team van deskundigen.

Tegenover RLT laat de Oud-Alblasser weten: “Ik wil bewijzen dat ik het toch kan, laten zien aan de maatschappij dat ik wel sterk ben. Ik verlang ook naar een gezin en kinderen. Ik wil weer gelukkig zijn in het leven.”

Kwalen
Op de site van RTL is te lezen dat de situatie van Gerard er één is van uitzichtloosheid. “Obese is een wanhopige schreeuw om hulp. Hij is op dit moment terneergeslagen en heeft weinig energie en strijdvaardigheid. Gerard is een emotie-eter, eet op de verkeerde tijden en is een echte binnenvetter. Hij heeft veel kwalen waaronder slaapapneu en wondroos. In bed heeft hij kussens aan zijn voeteneind, want aan het einde dag moet het vocht uit zijn benen, een bekende kwaal bij morbide obesitas. Ook heeft hij een apneu machine. Hij wil nog niet bezwijken onder zijn gewicht, daar is hij veel te jong voor,” zo is te lezen op de website van het televisieprogramma.

Uitzending
Hoeveel Gerard in het afgelopen jaar is afgevallen, moet nog geheim blijven. Het programma Obese wordt zondagavond 24 mei 2015 om 20.00 uur uitgezonden en is later terug te zien op de website van RTL.

Foto: RTL.

Gerard Kroon Oud-Alblas