IMG_7979 (Medium)ALBLASSERDAM – Barend (73) en Stienie (74) Labee uit Alblasserdam zijn deze week vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Jan Heijkoop ging donderdag 21 mei 2015 bij het jubilerende echtpaar, dat langs de Kraanbaan woont, op bezoek. De burgervader feliciteerde de twee met het gouden jubileum en overhandigde als cadeau een boek over de Alblasserwaard.

Het echtpaar Labee woont sinds zes jaar in Alblasserdam. Voor die tijd woonden Barend en Stienie in Wageningen (6 jaar) en in Hendrik-Ido-Ambacht (38 jaar). In hun huwelijk kregen zij zes kinderen. Inmiddels zijn er 22 kleinkinderen, waarvan vier adoptiekinderen. Daarnaast zijn er zes pleegkinderen. Één jaar geleden is het eerste achterkleinkind geboren.

Catechisatie
Stienie groeide op in Langerak en Barend in buurdorp Groot-Ammers. Zij leerden elkaar kennen op de catechisatie in de Gereformeerde Gemeente. “Ik zag haar wekelijks. Het duurde alleen even voordat we ook echt wat hadden,” vertelt Barend lachend. Één van zijn dochters vult aan: “Hij pakt altijd alles heel voorzichtig aan en dat kost soms wat tijd. Alles gebeurt weloverwogen.” Een jaar later viste de Damdorper door die voorzichtigheid echter bijna achter het net. Een andere jongen wilde namelijk verkering met ‘zijn’ Stienie. Stienie hield de boot met die jongen af en koos uiteindelijk voor Barend.

Bedrijfsleider
Na het trouwen ging Stienie aan de slag in het huishouden. Barend kreeg een baan bij Van der Vorm in Papendrecht. Daar werd hij eerst ‘organisatieman’ en gaf hij (bouw)adviezen. Later werd hij uitvoerder en tot slot bedrijfsleider. Zelfs na zijn pensioen wordt meneer Labee nog, zo nu en dan, gevraagd om advies te geven over bepaalde bouwplannen.

Etentje
Het huwelijksjubileum wordt binnenkort met de familie gevierd met een etentje.

IMG_7979 (Medium)

IMG_7987 (Medium)