IMG_7642 (Medium)ALBLASSERDAM – De rotonde in de Edisonweg in Alblasserdam, tegenover autobedrijf Wensveen, heet vanaf heden de Nico Wensveenrotonde. Dinsdag 19 mei 2015 werd het straatnaambordje officieel onthuld door Nelly Wensveen. Zij is de dochter van Nico Wensveen, de oprichter van het 83 jaar oude autobedrijf. Bij de onthulling waren de drie wethouders van Alblasserdam, de leden van de Historische Vereniging en de straatnamencommissie aanwezig.

TomTom
“Opa Nico begon in 1932, in crisistijd, met zijn onderneming. Hij had toen vast niet kunnen bedenken dat nu, 83 jaar later, een rotonde naar hem genoemd zou worden. Ik vind het een hele eer. Ik kan niet wachten tot het moment dat de naam in de TomTom staat, zodat ik tegen mijn klanten kan zeggen: ‘Als u naar de Wensveenrotonde rijdt, ziet u het vanzelf’,” vertelde Nico Treure, eigenaar van Ford Wensveen.

Ontstaan
Het idee om de rotonde een naam te geven, ontstond ruim twee jaar geleden. Treure: “Verslaggever Peter Stam had begin 2013 in een verhaal op de website Alblasserdamsnieuws.nl, de rotonde de ‘Wensveenrotonde’ genoemd. Ook een aantal keer daarna werd die naam gebruikt. Dit kwam ter sprake bij het college van B&W en ook door de straatnamencommissie werd het besproken. Onlangs werd het voorstel om de rotonde de Wensveenrotonde te noemen goedgekeurd.”

Onthulling
Na het eten van gebak, werd het splinternieuwe verkeersbord dinsdag officieel onthuld. Dit werd gedaan met het wegtrekken een vlag, die om het bord geknoopt zat.

IMG_7623 (Medium) IMG_7627 (Medium) IMG_7632 (Medium) IMG_7642 (Medium) IMG_7662 (Medium) IMG_7673 (Medium) IMG_7684 (Medium) IMG_7690 (Medium)