IMG_7785 (Medium)ALBLASSERDAM – Jan Drogt (76) en Leny Drogt – Mol (74) uit Alblasserdam zijn dinsdag 19 mei 2015 vijftig jaar getrouwd. Locoburgemeester Dorien Zandvliet ging dinsdag bij het echtpaar op felicitatiebezoek en overhandigde daarbij als cadeau een boek over de Alblasserwaard.

Zelfde straat
Jan en Leny woonden vroeger bij elkaar in dezelfde straat in De Lier (Westland, red.) . “Mijn vader zei een keer tegen me: ‘Jan, is Leny niets voor jou?’ Ik heb haar toen een keer mee uitgevraagd,” vertelt Jan.

Woningnood
De twee trouwden in 1965. “Er was toen woningnood in Nederland. Ik had geluk, want ik werkte bij Shell en die waren net aan het investeren in huizen. Ik ging met lood in de schoenen naar kantoor en vertelde dat ik ging trouwen. De man die er zat, trok een la open, liet een sleutel zien en vroeg of ik in Gorinchem wilde wonen. Dat aanbod hebben we natuurlijk direct aanvaard,” vertellen de Damdorpers.

Reizen
Jan begon bij Shell als leerlingstuurman op een olietanker. Later werd hij eerste stuurman en daarna walkapitein. In al die jaren kwam hij in tal van landen: van Curaçao tot Zuid-Afrika en van Engeland tot Argentinië. Vrouw Leny ging regelmatig met hem mee op reis. Jan: “Ik heb tot aan mijn pensioen voor Shell gewerkt. Altijd met veel plezier.”

Uitzicht
In de afgelopen jaren woonde het echtpaar behalve in Streefkerk en Alblasserdam ook een aantal jaar in Engeland en Argentinië. Vanaf 2010 wonen de twee in een appartement aan de Kraanbaan. Daarvandaan hebben zij een prachtig uitzicht over de rivier en de omgeving.

Hobby
Leny heeft naaien als grote hobby. Jan leest graag. Onder meer over zeevaartgeschiedenis. Het gouden jubileum wordt met familie en vrienden bij De Landhoeve tussen Nieuw-Lekkerland en Streefkerk gevierd.

IMG_7785 (Medium)

IMG_7792 (Medium)