aanhoudingALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdagavond 19 mei 2015 in Ridderkerk drie mannen van 19, 21 en 22 jaar uit Gorinchem aangehouden. Ze zouden kort voor hun aanhouding een 21-jarige man uit Oud-Alblas in Alblasserdam hebben beroofd van zijn sleutels. Daarbij werd gedreigd met een wapen.

Rond 20.00 uur kreeg de politie de melding van de bedreiging en de beroving op de Kraanbaan in Alblasserdam binnen, waarbij duidelijk werd dat drie daders in een rode personenauto waren weggereden. Agenten die in Hendrik-Ido-Ambacht surveilleerden, zagen een paar minuten daarna de auto op de N915 rijden. De bestuurder zag de agenten kennelijk ook, want hij ging er bij het zien van de politieauto meteen vandoor. De mannen reden door rood en over een busbaan.

De auto kon na een korte achtervolging in Ridderkerk aan de kant worden gezet. De auto was gelijk aan de auto die kort daarvoor na de beroving in Alblasserdam was weggereden en er zaten drie jongemannen in. Ze werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht waar ze worden verhoord. Hun auto is in beslaggenomen.