bingoALBLASSERDAM – Op basisschool Het Palet in Alblasserdam worden de komende tijd tien bingoavonden georganiseerd. De eerste avond staat gepland op zaterdag 23 mei 2015. Om 19.00 uur gaan de schooldeuren open en een half uur later start de bingo. Er zijn zestig prijzen te winnen. Met de bingoavonden hoopt de school voldoende geld op te halen om tablets te kunnen kopen.

“In dit digitale tijdperk kan je als school haast niet meer zonder computers en tablets. Het is belangrijk dat kinderen geleerd wordt om op een verantwoorde manier om te gaan internet. Goed gereedschap in de vorm van tablets is daarbij belangrijk. Aangezien niet alle scholen een goed gevulde spaarpot hebben voor de aanschaf van tablets, zal de school zelf met creatieve ideeën moeten komen,” vertelt Joyce Schaper, één van de organisatoren.

December
Joyce vervolgt: “Onder de koffie kwam een enthousiaste groep vrijwilligers,nauw betrokken bij de school, op het idee om tien bingo’s te gaan organiseren, om zo een mooie start te kunnen maken met de aanschaf van tablets voor Obs Het Palet. We hopen eind december een mooi bedrag bij elkaar te hebben voor de school om de kleuters van de school vast op weg te kunnen helpen.”

Kosten
Deelname kost 12,50 euro per persoon. De deelnemer maakt kans op mooie prijzen en krijgt in ieder geval een kop koffie en iets lekkers. “We wilden net iets anders organiseren dan de standaard bingo’s. We hebben daarom bijvoorbeeld cadeaushop “Sabbies with Love” uit Alblasserdam zodat de dames kunnen shoppen. Daarnaast hebben we een prachtige afspraak met snackbar Den Dam kunnen maken, zodat we laat in de avond nog een heerlijke bittergarnituur bezorgd krijgen. Al met al een leuk avondje uit,” aldus Joyce.

Aanmelden
Aanmelden voor de bingoavond kan via v.arkel120@gmail.com. Iedereen tussen de 18 en 99 jaar is van harte welkom om mee te doen. Bedrijven kunnen helpen door spullen te sponsoren. Ook dit contact verloopt via v.arkel120@gmail.com. Per avond kunnen maximaal honderd mensen deelnemen.