IMG_7602 (Medium)ALBLASSERDAM – Cees den Hartog (75) en Henny den Hartog – Van Genderen (71) uit Alblasserdam vierden 13 mei 2015 dat zij vijftig jaar getrouwd waren. Maandag 18 mei kwam burgemeester Jan Heijkoop bij het echtpaar, dat in de Vroegestraat woont, op bezoek om de twee te feliciteren met hun gouden huwelijksjubileum. Als cadeau overhandigde hij een boek over de Alblasserwaard.

Cees, die vroeger in Oud-Alblas woonde, ontmoette Henny zo’n 55 jaar geleden in Streefkerk, het geboortedorp van Henny. “Dat gebeurde gewoon op straat. Tijdens een wandeling. Hoe dat precies ging, weet ik eigenlijk niet meer,” vertelt mevrouw Den Hartog. Feit is dat de twee verkering kregen en vijf jaar na de eerste ontmoeting elkaar het jawoord gaven.

Verzinkerij
Het echtpaar ging in Alblasserdam wonen en kreeg twee dochters. Cees was, na werkzaam geweest te zijn bij boeren, in de melkfabriek en betonfabriek, tot aan zijn pensioen actief als verzinker bij Verzinkerij Clements aan de Edisonweg in Alblasserdam. (Het huidige Coatinc, red.) “Bij Clements heb ik bijna veertig jaar gewerkt,” vertelt de Damdorper.

Zijspan
In Alblasserdam stond het echtpaar Den Hartog jarenlang bekend als ‘de mensen met die motor met zijspan’. Motorrijden was namelijk een grote hobby van Cees en zijn gezin. “We hadden een motor met zijspan en gingen daar ieder weekend mee op pad. Cees voorop, ik achterop en de kinderen en de hond in de zijspan. Ook in de vakanties trokken we er met de motor op uit om te kamperen,” herinnert Henny zich.

Gehandicapten
De motor werd behalve voor weekendjes weg en vakanties ook gebruikt om gehandicapten kinderen een leuk dagje uit te bezorgen. Cees: “We deden mee met de Jumborun. Gehandicapte kinderen mochten dan in de zijspan meerijden. Dat deden we onder meer in Duitsland, Zweden en Engeland.”

Vakantie
Afgelopen week is het echtpaar, om het gouden huwelijk te vieren, met hun twee kinderen en twee schoonzonen op vakantie geweest naar Duitsland. “Dat was een geweldige week met prachtig weer. We hebben niet één keer regen gehad,” glimlacht één van de kinderen.

IMG_7602 (Medium)