IMG_7596 (Medium)ALBLASSERDAM – Wethouder Arjan Kraijo van de gemeente Alblasserdam en Jan Bouter van Bogor projectontwikkeling uit Gorinchem hebben maandag 18 mei 2015 een handtekening gezet onder de intentieovereenkomst: Kerkstraat-Cornelis Smitsstraat, het voormalig Bochanenterrein. Daarmee is de ontwikkeling van 28 appartementen, een supermarkt en een aantal bedrijfsunit een stap dichterbij gekomen. Ontwikkelaar Bouter hoopt dat er volgend jaar al gestart kan worden met de bouw.

Bedrijven en woningen
Het doel is om de 2400m2 grote locatie, waar tot 2009 autobedrijf Bochanen gevestigd zat, verder te ontwikkelen naar een project met supermarkt Dirk, 28 woningen en een aantal bedrijfsunits. De oude gemeentewerf zal daarvoor afgebroken moeten worden.

Intensiever
De komende maanden werken de projectontwikkelaar, de architect en de gemeente verder aan het project. De gemeente Alblasserdam en Bogor intensiveren de samenwerking nu verder om tot een goede invulling van het braakliggende terrein te komen.

Enthousiasme
“Er is veel enthousiasme over de plannen. De welstand en stedenbouwkundigen zijn al akkoord en ook de buurt is positief. Als alles goed gaat kunnen we volgend jaar van start met de bouw. Na een jaar een drie maanden zou het klaar moeten zijn,” aldus ontwikkelaar Bouter.

Verhuizing
Het is de bedoeling dat supermarkt Dirk, nu gevestigd aan de Sportlaan, naar de Plantageweg verhuist en dat de MCD aan de Waalsmondelaan naar het huidige pand van Dirk verhuist. “Het aantal supermarkten in het dorp zullen dus niet in aantal toenemen,” verduidelijkt Bouter.

Gemeenteraad
In de komende maanden wordt het bestemmingsplan van het terrein gewijzigd. Vervolgens zal de gemeenteraad moeten beslissen of de wijziging acceptabel is. Daarbij zal onder meer gekeken worden naar hoe de weginrichting wordt.

Belangrijke stap
Wethouder Arjan Kraijo is blij met de nieuw stap. Hij vertelt: “Het Bochanenterrein is een belangrijke locatie in de ontwikkeling van het centrumgebied. Het college gaat graag in gesprek met de samenleving om zo met elkaar de centrumvisie op te stellen en nader uit te werken. Immers het centrum is van en voor iedereen. Zo vullen we met elkaar de Samenlevingsagenda: ‘Samen doen’ steeds verder in. Met de ondertekening van de intentie-overeenkomst zetten we een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van deze locatie en de centrumvisie binnen Alblasserdam.”

IMG_7596 (Medium)IMG_7569 (Medium) IMG_7567 (Medium) IMG_7548 (Medium) IMG_7547 (Medium) IMG_7582 (Medium)