IMG_1339 (Medium)ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse wethouders Dorien Zandvliet, Arjan Kraijo en Peter Verheij, samen met de gemeente secretaris Rianne van den Berg en adviseur Lennard Elsman hebben afgelopen week een werkbezoek gebracht aan Zon & Zo Duurzame Oplossingen te Alblasserdam.

Om 13:00 uur werd de lunch geserveerd en onder de lunch werd er uitleg gegeven over de Zonnepanelen Competitie die momenteel door Zon & Zo wordt georganiseerd. Er zijn in totaal 20 gekwalificeerde mededingers aangemeld. De wethouders hebben uit de aanmeldingen 5 willekeurige deelnemers getrokken uit een pot.

 

De geselecteerde deelnemers zijn alle vijf non-profitorganisaties. Eén van de deelnemers zal een volledige zonnepanelen installatie winnen. De installatie bestaat uit 15 zonnepanelen en gaat ca. 3.500 kWh per jaar opwekken. Het competitieverloop is verder te volgen op de Zon & Zo website www.zonenzo.nl.  De 5 deelnemers worden op 15 mei officieel bekendgemaakt.

 

Na de lunch kregen de gasten een rondleiding door het pand. Het pand is één groot testcentrum. Uitleg werd gegeven over het verminderen van energieverbruik door middel van duurzame verlichting, over verwarmen met een Biomassa Kachel, over het opwekken van stroom met zonnepanelen en het monitoren van het verbruik en de zelfopwekking met een monitoringssysteem, dat ook mede door Zon & Zo is ontwikkeld.

 

Na de rondleiding werd er gesproken over de potentiële mogelijkheden voor de Gemeente om te verduurzamen op een winstgevende manier.

 

De reacties van de bezoekers waren enthousiast. Zon & Zo hoopt de gemeente in de toekomst te kunnen adviseren en te ondersteunen.

IMG_1271 (Medium) IMG_1273 (Medium) IMG_1276 (Medium) IMG_1293 (Medium) IMG_1302 (Medium) IMG_1309 (Medium) IMG_1321 (Medium) IMG_1339 (Medium) IMG_2241 (Medium)