beukelmanschoolALBLASSERDAM – Een kapot gevallen schoolbord in het oude gebouw van de Ds. Joannes Beukelmanschool in Alblasserdam bevat geen sporen van asbest. Dat meldt de gemeente Alblasserdam op basis van een rapport van een onafhankelijk gespecialiseerd bedrijf dat door de gemeente in de arm was genomen om hier onderzoek naar te doen. Het gebouw is inmiddels niet meer verzegeld en gebruikers zijn geïnformeerd dat zij weer in de school terecht kunnen.

Afgelopen woensdag zijn de verhuis- en sloopwerkzaamheden aan de Beukelmanschool tijdelijk stil gelegd in verband met mogelijk asbestgevaar. Tijdens de verhuizing van de laatste spullen uit de school aan de Lelsstraat is een oud schoolbord kapot gegaan. Omdat schoolborden van dit oude type nog wel eens asbest bevatten, heeft de gemeente het gebouw direct laten ontruimen.

De school is daarna afgesloten en verzegeld en een onafhankelijk gespecialiseerd bedrijf heeft monsters genomen. Nu is gebleken dat er geen asbestsporen zijn gevonden, gaat het gebouw weer open. De schoolleiding en de schietvereniging, die het gebouw gebruikt, zijn geïnformeerd dat zij weer in de school terecht kunnen.

beukelmanschool