OpeningREGT_lo_©ceesvdwal.nl (Medium)NIEUW-LEKKERLAND – Precies een jaar nadat Korenmolen De Regt langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland officieel werd geopend door de Commissaris van de Koning in Zuid Holland, de heer J. Smit (op 9 mei 2014) wordt er op het terrein rond de molen een gezellige Korenmolenmarkt gehouden. 9 mei 2015 is het Nationale Molendag en in heel Nederland zijn er veel extra activiteiten rond molens. De vrijwilligers van Korenmolen De Regt organiseren op deze dag van 11.00 tot 16.00 uur weer een Korenmolenmarkt.

Evenals vorig jaar zijn er weer diverse kramen zoals onder andere een wilgenteenvlechtster, imker, rommelmarktkraam, meelverkoop, moederdag spullen, het glasmuseum, een kinderkraam (met grabbelton) en ook aan de inwendige mens wordt uitgebreid aandacht gegeven. Uiteraard wordt er op mooi weer gehoopt met een lekker windje zodat de molen weer ouderwets kan draaien. De molen is open voor bezichtiging en een ieder is van harte uitgenodigd.

De opbrengst van deze Korenmolenmarkt is geheel ten bate van het onderhoud van de molen. Al sinds 1999 is De Stichting Herstel Korenmolen De Regt bezig om van de toen vervallen romp van de molen weer mooie herstelde maalvaardige molen te maken. Na de opening een jaar geleden is er een andere fase ingetreden. En dat is de fase van exploitatie en instandhouding. Er zijn ook nog een aantal zaken die nog gerealiseerd moeten worden en het jaarlijkse onderhoud aan de molen vraagt ook de nodige financiële middelen.

Meer informatie is te vinden op www.korenmolenderegt.nl.

Foto: Cees van der Wal.

OpeningREGT_lo_©ceesvdwal.nl (Medium)