DSC01713[3]REGIO – Vrijdag 8 mei 2015 wordt bij VV Nieuw-Lekkerland voor de vierde keer de Frans Hoek Keepersdag georganiseerd. Woensdag 13 mei worden bij VV Alblasserdam clinics gegeven door spelers en trainers van het eerste elftal en Bert Buizert en Danny Buijs. En op zaterdag 6 juni wordt tijdens het pupillenkamp bij VV De Zwerver in Kinderdijk ‘koeschijten’ georganiseerd.

VV Nieuw-Lekkerland
Het Nieuw-Lekkerlandse programma bestaat uit een ochtendtraining waarbij de keepers ingedeeld worden in hun eigen leeftijdsgroep. Er worden diverse technieken aangeleerd. Na een gezamenlijke lunch start het middagprogramma. Hierbij zullen de keepers gaan “strijden” om zich te plaatsen voor de Landelijke Keepersdag. Op die Keepersdag maken deelnemers kans op de titel ‘Beste Keeper van Nederland’. De keepersdag is bedoeld voor keepers en keepsters vanaf zes jaar en loopt door tot  een leeftijdsgroep van 18+. Naast de trainingen en wedstrijden voor plaatsing van de Beste Keeper van Nederland is er in het middagprogramma ook ruimte voor een spectaculaire keepersdemonstratie. De algehele leiding is deze dag in handen van Kees Kalk. Kees Kalk is al ongeveer vijftien jaar keepers trainer en coach bij o.a. AZ, Telstar en Ajax. Hij is docent bij de KNVB en een autoriteit op het gebied van keeperstraining. Via deze link kunnen keepers zich aanmelden voor deze leuke,gezellige en leerzame dag.  De kosten voor deze dag zijn € 19,90 dit is inclusief een t-shirt van Frans Hoek sports een lunchpakketje en wat te drinken.

VV Alblasserdam
Woensdag 13 mei 2015 worden bij Voetbalvereniging Alblasserdam voetbalclinics gegeven. Alle kinderen van vier tot dertien jaar oud zijn van harte welkom. Tijdens de clinics kunnen kinderen kennismaken met het voetbalspel. Er zijn geen kosten aan verbonden en het is geheel vrijblijvend. De training start om 16.00 uur en eindigt om 17.30 uur. Na afloop is er voor iedere deelnemer een glaasje limonade en wat lekkers. Vooraf opgeven is niet nodig. De clinics worden verzorgd door de spelers en trainers van het eerste elftal, Bert Buizert, Danny Buijs, diverse jeugdtrainers en spelers van A1.

VV De Zwerver
Op 5 en 6 juni 2015 vindt het jaarlijkse pupillenkamp van VV De Zwerver in Kinderdijk plaats. Het zijn 2 dagen vol met sport en spel georganiseerd door vele vrijwilligers. De pupillen worden in groepjes opgedeeld, variërend in leeftijd, waarbij de groten de kleintjes ondersteunen en waar nodig helpen. Het leuke hiervan is dat de binding onderling op de vereniging steeds groter wordt. Vaak is er ook nog een verrassing op het kamp. Vorig jaar dook ineens Balotelli – een beroemde speler van AC MILAN – op onder politiebegeleiding, hetgeen veel opschudding veroorzaakte.

Alle leden vanaf de Mini’s t/m de D-pupillen kunnen gratis aan het pupillenkamp deelnemen. De vereniging stimuleert het echter wel dat de pupillen hier iets voor terug doen. Dit doen zij door zich in te zetten voor een goed doel.

Dit jaar staat het goede doel van het pupillenkamp in het teken van de Stichting Chromosome Foundation. De stichting zet zich in voor mensen die lijden aan een zeldzame ziekte. Voorbeelden hiervan zijn onze jeugdleden Pepijn Schaper en Alessio Verschoor. Beiden lijden aan een zeldzame chromosoomafwijking (afwijking in de genen). Op dit moment is er al een actie aan de gang om geld in te zamelen om een speciale kinderarts vanuit Amerika naar Nederland te halen. Deze arts doet als één van de weinige onderzoek naar deze ziekte. Pepijn, Alessio en nog 12 kinderen in Nederland met dezelfde afwijking wachten met smart op de komst van deze arts. Omdat het om een zeer zeldzame ziekte gaat is het heel moeilijk om informatie te vinden en ook om aandacht te krijgen. Voor de industrie tellen immers alleen de grote aantallen. Het motto van de organisatie is dan ook: Zeldzaam gewoon maken en onbekend bekend. Hoe mooi zou het zijn als door onze inzet het laatste gedeelte van het benodigde geld bijeengebracht zou kunnen worden om de arts naar Nederland te kunnen halen.

Om dit te bereiken gaan onze pupillen op pad om geld in te zamelen. Op het programma staat: Koeschijten. Het hoofdveld wordt verdeeld in vakken. Deze vakken kunnen vanaf heden worden gekocht. Op 2 juni 2015 om 17.00 uur sluit de verkoop van de vakken. Een vak kost 2 euro per stuk, maar voor 5 euro kom je al in het bezit van 3 vakken. Je mag er zoveel kopen als je wilt. No limits. Op zaterdag 6 juni om 09.00 uur mag de koe los vanaf de middencirkel. Dan is het slechts een kwestie van tijd, het winnende vak is het vak waar de koe zijn flats laat vallen. Eén ding is zeker: voor de winnaar staat er een hele leuke prijs klaar: een voetbalarrangement, bestaande uit een eredivisiewedstrijd naar keuze voor 2 personen inclusief drankje en een hapje. Dus koop die vakken en laat Pepijn en Alessio niet in de kou staan.

De verkoop is reeds gestart.

  1. Het koeschijten vindt plaats op zaterdag 6 juni 2015 van 09:00 tot 10.00 uur. Tot uiterlijk dinsdag 2 juni 17:00 uur kunnen de nog beschikbare vakken gekocht worden en dient de betaling bij de organisatie binnen te zijn, anders vervalt de deelname.
  2. De vaknummers kosten € 2,- per stuk en 3 stuks voor € 5,-. Er kan een onbeperkt aantal vakken gekocht worden. Ze zijn verkrijgbaar via het inschrijfformulier, via Pascal Ferier (dezwerver.koeschijten@@gmail.com of 06 – 46 99 67 32) of via Andre Schilt (06 – 48 35 21 62). Betaling van de vakken dient te geschieden via contanten bij de organisatie of via overboeking naar: VV De Zwerver Kinderdijk ovv Koeschijten; IBAN NL07RABO0361774621. Geef hierbij tevens uw contactgegevens (telefoonnummer of emailadres) aan.
  3. De verkochte vakken staan genoteerd bij de organisatie en worden zichtbaar gemaakt op een overzicht dat op de website van De Zwerver (vvdezwerver.nl) te zien is. Dit overzicht wordt iedere week ververst.
  4. Op 6 juni 2015 wordt het veld afgezet. Om 09.00 uur wordt de koe op de middencirkel losgelaten. De koe heeft één uur de tijd om te schijten op één of meer van de virtuele vakken.
  5. Als de koe schijt, zal het spel worden gestopt. De eigenaar van het vak wint de hoofdprijs, nl een eredivisievoetbalarrangement inclusief een hapje en een drankje t.w.v. € 250,-.

DSC01713[3]

zwerver kinderdijk DSC01374[3] DSC01713[3]