ALBLASSERDAM – Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria heeft op 5 mei 2015 een bevrijdingsconcert verzorgd in het Alblasserdamse amfitheater. Het concert aan de haven van Alblasserdam kon rekenen op een goede publieke belangstelling. Voorafgaand aan het concert dreigde de wind spelbreker te worden, maar de wind nam snel af bij aanvang van het concert. Het publiek kon zelfs nog genieten van een heerlijk avondzonnetje.

Zowel het fanfareorkest van Soli Deo Gloria, onder leiding van dirigent Jurgen Nab, als jeugdslagwerkgroep SoliD, onder leiding van Bert Slingerland, brachten een programma dat door het publiek gewaardeerd werd.

Traditie
De gespeelde werken werden afgewisseld met voordrachten van gedichten over vrijheid die door medewerkers van de bibliotheek speciaal voor dit concert uitgezocht waren en voorgedragen werden door jeugdleden van Soli. Vanuit het Alblasserdamse cultuurnetwerk worden nieuwe initiatieven genomen om het amfitheater vaker te gebruiken voor concerten en evenementen. Met het bevrijdingsconcert in het amfitheater heeft Soli de toon gezet voor een nieuwe Alblasserdamse traditie.