19-D.Day 16ALBLASSERDAM – De plaatselijke werkgroep tentoonstellingen van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard heeft een nieuwe fototentoonstelling samengesteld over de weg naar de bevrijding van Nederland, zeventig jaar geleden. De tentoonstelling, met in het totaal 239 foto’s, is vanaf heden tot eind augustus te zien in de bibliotheek AanZet aan de Ieplaan 2 in Alblasserdam.

“De verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog mogen niet vergeten worden. Om die reden is er weer een fototentoonstelling samengesteld van de gebeurtenissen die zich elders en in Alblasserdam hebben afgespeeld,” vertelt Ria Scholten, namens de Historische Vereniging.

Er zijn fotoborden van D-day (6 juni 1944), de opmars van de geallieerden, het Ardennen offensief, de bevrijding van Zuid-Nederland, Marketgarden, de hongerwinter, het bombardement op Alblasserdam, de bevrijding en wederopbouw van Alblasserdam.

19-D.Day 16