IMG_7014 (Medium)ALBLASSERDAM – Met het doorknippen van een enorm lint en dito schaar is dinsdag 5 mei 2015 het Wilgenplein bij winkelcentrum Makado in Alblasserdam feestelijk heropend. De officiële handeling werd, onder het toeziend oog van tientallen Alblasserdammers, verricht door wethouder Peter Verheij (buitenruimte) en Arie Bakker, voorzitter van de winkeliersvereniging Makado. Na de opening vonden tal van activiteiten in en rond het winkelcentrum plaats.

Het plein werd in de afgelopen maanden volledig heringericht. Dat was sinds 1972 niet meer gedaan.

In nauw overleg met omwonenden, winkeliers en andere belanghebbenden is een ontwerp gemaakt met bredere parkeervakken, meer groen en een duidelijke scheiding tussen snel en langzaam verkeer. De nieuwe inrichting moet uitnodigen om op het plein te verblijven en zou meer mogelijkheden moeten bieden voor het organiseren van activiteiten. De parkeerplaatsen zijn gratis gebleven en het is een stuk fiets- en rolstoelvriendelijker geworden.

Warren
Voorzitter Arie Bakker, eigenaar van de slagerij bij het Makado, vertelde zeer tevreden te zijn met de nieuwe inrichting: “Natuurlijk hebben we in de afgelopen maanden wel eens hinder van de werkzaamheden gehad. Sommige Alblasserdammers zeiden dan tegen me: ‘Het mot eerst warren wil het reeen’. En zo is dat. Wil je wat moois krijgen, moet het eerst een rommeltje worden. Ik vind dat het geweldig mooi geworden is. Zeker nu het plein zo ruimtelijk en overzichtelijk is. Ik ben blij dat de muurtjes weg zijn. Mensen lopen nu veel makkelijker binnen.”

Puntjes
In de komende weken worden de puntjes op de ‘i’ gezet en de laatste werkzaamheden afgerond.

IMG_6842 (Medium) IMG_6849 (Medium) IMG_6861 (Medium) IMG_6885 (Medium) IMG_6926 (Medium) IMG_6938 (Medium) IMG_6941 (Medium) IMG_6952 (Medium) IMG_6958 (Medium) IMG_6963 (Medium) IMG_6966 (Medium) IMG_6975 (Medium) IMG_6982 (Medium) IMG_6988 (Medium) IMG_6992 (Medium)

DSC_8204 (Medium) IMG_7006 (Medium) DSC_8209 (Medium) IMG_7014 (Medium)