tewaterlating chang jiang kou 01KINDERDIJK – Scheepsbouwer IHC in Kinderdijk laat zaterdag 9 mei 2015 een nieuwe sleephopperzuiger te water. De boot glijdt, als alles volgens planning verloopt, om 10.15 uur het water in. Voorafgaand aan de openbare tewaterlating zal de doopplechtigheid plaatsvinden.

Publiek
Publiek is 9 mei van harte welkom om het spektakel vanaf het IHC-terrein aan de Smitweg te aanschouwen. Aangeraden wordt om rond 10.00 uur aanwezig te zijn bij de ingang van IHC. Daarvandaan wordt het publiek doorverwezen naar de scheepsbouwhal.

Zuid-Afrika
Het schip wordt gebouwd in opdracht van Transnet National Ports Authority (TNPA) uit Zuid-Afrika. Het is de bedoeling dat de sleephopperzuiger in Sliedrecht wordt afgebouwd en begin 2016 vertrekt naar Durban; de thuishaven van TNPA in Zuid-Afrika.

Waterbus
Tijdens de tewaterlating is de vaarweg tijdelijk gestremd. Hierdoor zal een aantal afvaarten van de Waterbus vervallen. Meer informatie daarover is te vinden op www.waterbus.nl.

Foto: archief.

Update: de tijden hierboven zijn op 8 mei aangepast. De boot gaat namelijk vanwege de waterstand later te water dan was gepland.

tewaterlating chang jiang kou 01