19_saskia jongeneel (Medium) (2)ALBLASSERDAM – Saskia Jongeneel uit Alblasserdam vertrekt komende maandag voor een periode van drie weken naar Suriname om daar workshops te gaan verzorgen aan leerlingen van medische pedicure opleidingen. Ze zal zich daarbij vooral richten op de reumatische, diabetische en oncologische voeten.

Uitgenodigd
“Ik was geïnteresseerd in hun aanpak en vertelde aan hen hoe dingen hier in Nederland gaan. Vervolgens hebben we me uitgenodigd om daarheen te gaan en informatie door te geven”, vertelt Saskia Jongeneel over de achtergrond van haar bezoek aan Suriname.

Paramaribo
Saskia is geboren in Suriname. “Maar ik woon nu al zo lang in Nederland dat ik me eigenlijk meer een Nederlandse voel”, reageert ze lachend. Een deel van haar familie woont nog in Suriname. Geregeld is ze daar te vinden. Vanaf komende maandag echter niet om familie te bezoeken of in haar tweede huis te verblijven, maar om lessen te verzorgen op drie scholen in Paramaribo.

Kennis
Saskia: “Het delen van kennis vind ik heel belangrijk. Ik werk graag met mensen, daar krijg ik voldoening van. Ik heb hier in Nederland heel veel cursussen kunnen volgen. Dat kan niet iedereen, zeker niet in Suriname. Als ik een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de studenten daar, dan doe ik dat graag.”

Vrijwillig
De Alblasserdamse gaat erheen op vrijwillige basis. “Ik hoef er niet rijk van te worden! Ik wil alleen maar helpen, bijvoorbeeld ook met voorlichting over hoe ze een pedicurebedrijfje kunnen opzetten.”

Verwendag
Saskia Jongeneel is in Alblasserdam bekend vanwege haar pedicuresalon Feetpleasure. Daarnaast verzorgt ze eenmaal per jaar een verwendag voor (ex-)kankerpatiënten. Voor haar werk gaat ze de komende tijd haar activiteiten verbreden met particuliere hulpverlening en thuiszorg. Voor meer informatie: www.feetpleasure.nl en 078-6913851.

Tekst en foto: Bert Bons.

19_saskia jongeneel (Medium) (2)