IMG_6520 (Medium)ALBLASSERDAM – Op het terrein van jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam is sinds deze week een nieuw jacht te bewonderen. Het gaat om een 86 meter lang zeiljacht met de werknaam Y711. Nooit eerder in de geschiedenis van Oceanco werd er een zeiljacht gebouwd. Het vaartuig werd woensdag naar buiten gereden en is donderdagmiddag 30 april 2015 op een ponton gezet. Later deze week zullen op een andere locatie de 93 meter lange masten op het jacht gezet worden.

Als die klus geklaard is komt de Y711 terug naar het Damdorp om daar verder afgebouwd te worden. De aluminium tweemaster biedt, verdeeld over drie dekken, plaats aan twaalf gasten.

Het is de bedoeling dat het miljoenenjacht nog voor de zomervakantie vaarklaar is en wordt opgeleverd aan de (onbekende) eigenaar.

 

IMG_6520 (Medium) IMG_6534 (Medium) IMG_6543 (Medium) IMG_6573 (Medium) IMG_6589 (Medium) IMG_6598 (Medium)