IMG_3494 (Medium)ALBLASSERDAM – Op de Alblasserdamse basisscholen werd afgelopen vrijdag (alvast) Koningsdag gevierd. De dag stond op alle scholen bol van activiteiten. Zo was er op de drie PCOAZ-scholen De Boeg, De Loopplank en De Schalm een leuk programma met sport en spel. Op de Beukelmanschool werd gestart met een koningsontbijt. Bij Het Kompas werd onder meer het Wilhelmus gezongen bij de vlag.

PCOAZ
In 2013 werden de eerste Koningsspelen georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Bij de PCOAZ-scholen werd gestart met dansen op het plein en een ontbijt. Na het oranje t-shirt en de tjoepband van vorig jaar, kregen de kinderen dit jaar allemaal een oranje polsbandje. De leerlingen deden allerlei spellen en sporten op het schoolplein. De groepjes werden samengesteld met kinderen uit verschillende groepen. De Leerlingen van De Schalm werden ook uitgenodigd voor een koningsvossenjacht in de wijk. De kinderen van de groepen 1 t/m 4 mochten bovendien hun fiets versieren en maakten een mooie optocht in de wijk. Na alle spelletjes was er voor ieder kind een ijsje.

Beukelmanschool
De kinderen van de Ds. Joannes Beukelmanschool aan de Rembrandtlaan hebben vrijdag op een feestelijke manier invulling gegeven aan Koningsdag. De dag startte om 8.00 met het Koningsontbijt. Doordat er de afgelopen weken heel veel spullen zijn verzameld door de kinderen, kon er daarna een grote kleedjesmarkt worden gehouden. Er werden veel artikelen verkocht. De kleuters hebben met zelfgemaakte muziekinstrumenten een optocht door de wijk gehouden en groep 8 verzorgde een veiling waarbij spoelen per opbod werden verkocht. Tot slot was het mogelijk om diverse leuke spellen te spelen.

Opbrengst
Voor het meest originele kleedje werd een prijs uitgeloofd. De prijs werd gewonnen door het groepje van Loraine Bioch, Marije den Boef, Emily Boeser, Anthony Dekker, Maurice Beukers, Marilynn Bioch, en Jack Boeser. Juf Zweistra vertelde dat de jury voor dit kleedje koos vanwege het leuke huisje. ‘Daardoor leek het wel een paleis met daarin een koning en koningin. Heel knap!’ De opbrengst van deze markt bedroeg € 1731,-. Deze opbrengst wordt geschonken aan Stichting Adullam. Deze stichting verzorgt op dezelfde locatie dagactiviteiten. Aan het einde van de markt werd er gezamenlijk friet gegeten en werden er samen met de deelnemers van Adullam Vaderlandse liederen gezongen.

Het Kompas
Op Het Kompas werd ’s ochtends met de kinderen en hun ouders het Wilhelmus gezongen. Dit gebeurde tijdens het hijsen van de vlag. Daarna ging een bonte stoet van kinderen, ouders, opa’s en oma’s en leerkrachten al muziek makend rond de Rijzenwiel. De omwonenden waren van tevoren gewaarschuwd dat er een Muziekparade langs zou komen. Hierna hebben de kinderen van groep één en twee feestmutsen gemaakt, een dansje geoefend en in de speeltuin gespeeld. De kinderen van de hogere groepen hebben in ‘bouwen’ aan een sponsorloop meegedaan. De kinderen hebben zoveel mogelijk rondjes rond de Rijzenwiel gerend. Er zijn kinderen die wel 16 rondes hebben gelopen. Directeur Gerrit Kant laat weten: “Fantastisch hoe ieder zich ingezet heeft. Nu afwachten wat de totale opbrengst van deze sponsorloop zal zijn. Het belooft een gigantisch bedrag te worden. Het opgehaalde geld is voor de helft bestemd voor ons zendingsproject van Roos en Arjan in West Afrika en de andere helft gebruiken we om onze leesboeken voor de kinderen te vernieuwen.”

Tekst en foto’s zijn ingezonden door: Sander de Looff, Leo van Meerkerk en Alja van Maanen.

IMG_2632 (Medium) IMG_2650 (Medium) IMG_2694 (Medium) IMG_2869 (Medium) IMG_3256 (Medium) IMG_3476 (Medium) IMG_3494 (Medium) IMG_9275 (Medium) IMG_9298 (Medium) IMG_9322 (Medium) IMG_9335 (Medium) IMG_9445 (Medium) IMG_9451 (Medium) IMG_9469 (Medium) IMG_9485 (Medium) IMG_9487 (Medium) Loopplank (Medium) Loopplank1 (Medium) Loopplank2 (Medium)