IMG_6410 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Wethouder Peter Verheij (buitenruimte) heeft vrijdagmiddag 24 april 2015 de eerste paal voor veertig nieuwe dijk –en havenwoningen in de wijk Alblasserwerf in Alblasserdam geslagen. De 40 grondgebonden woningen met eigen parkeerplaats zijn ontwikkeld door Alblasserwerf CV (een ontwikkelingscombinatie VolkerWessels Vastgoed en AM) en worden afgenomen door woningcorporatie Woonkracht10, deels voor sociale huur en deels voor vrije sector huur.

De bouw is in handen van Kroon & De Koning uit Zwijndrecht. Naar verwachting worden de woningen eind december 2015 opgeleverd. Geïnteresseerden in een huurwoning kunnen contact opnemen met Woonkracht10 (078-6202000 en info@woonkracht10.nl).

Aanzien
Wethouder Verheij is blij dat de bouw start: “Met deze woningen bouwen we een groot deel van de wijk af en verbetert het aanzien van dit deel van ons dorp waar vele inwoners en bezoekers met auto of fiets passeren.”

Openbare ruimte
Na voltooiing van de woningen zal de openbare ruimte bij de woningen door Alblasserwerf CV worden ingericht. De gemeente Alblasserdam zal de tijdelijke verkeersmaatregelen in de wijk opheffen en het fietspad en de aansluiting op het Cortgene realiseren. Tevens wordt het laatste ontbrekende stuk fietspad Dijklint aangelegd en wordt het laatste deel van de verkeersveiligheidsmaatregelen Dijklint gerealiseerd. De gemeente hoopt dit in het eerste kwartaal van 2016 te realiseren.

IMG_6347 [Desktop Resolutie] IMG_6350 [Desktop Resolutie] IMG_6364 [Desktop Resolutie] IMG_6372 [Desktop Resolutie] IMG_6388 [Desktop Resolutie] IMG_6399 [Desktop Resolutie] IMG_6410 [Desktop Resolutie] IMG_6422 [Desktop Resolutie] IMG_6435 [Desktop Resolutie] IMG_6455 [Desktop Resolutie] IMG_6470 [Desktop Resolutie] IMG_6477 [Desktop Resolutie]