Voorlezen wethouder kraijoALBLASSERDAM – Wethouder Arjan Kraijo mag van de Alblasserdamse gemeenteraad nog een jaar langer in zijn huidige woonplaats Langerak blijven wonen. Kraijo werd 7 mei 2014 benoemd tot wethouder van het Damdorp. Één van de vereisten voor het wethouderschap is dat de persoon woont in de gemeente waar hij wethouder is. Doordat Kraijo zijn huidige woning nog niet heeft kunnen verkopen, vroeg hij om een jaar extra ontheffing. De raad ging daar deze week mee akkoord.

De partijen benadrukten wel dat ze van de wethouder verlangen dat hij er alles aan doet om in Alblasserdam te gaan wonen. De VVD stelde dat één jaar echt het maximum is. “Er zijn duidelijke afspraken gemaakt. Één jaar is wat ons betreft echt het maximum,” aldus VVD’er De Gier.

Als Kraijo voor 7 mei 2016 nog steeds geen Alblasserdammer is, kan hij opnieuw ontheffing aanvragen. Dan zal de gemeenteraad opnieuw moeten beslissen.

Voorlezen wethouder kraijo