IMG_1920 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Het aantal meldingen van jeugdoverlast in Alblasserdam is in het eerste kwartaal van 2015 met dertig procent gedaald ten opzichte van het eerste kwartaal in 2014. Dat meldt de gemeente Alblasserdam. Alblasserdam kwam deze maand in het nieuws toen Nu.nl meldde dat het Damdorp in de top vijf staat van gemeenten waar relatief veel jongerenoverlast wordt gemeld. Het ging om 187 meldingen per 10.000 inwoners. De gemeente laat weten met de cijfers aan de slag te zijn gegaan.

“We zetten sinds januari extra in op jongerenwerk. Verder zijn we bezig met buurtpreventie in de wijk Kinderdijk en is er extra politiecapaciteit,” aldus een woordvoerster van de gemeente.

De gemeente hoopt met de maatregelen de overlast door jongeren terug te dringen. “We willen jongeren echter niet verjagen. Alblasserdam is er ook voor jongeren. Ook zij hebben een plek nodig in dit dorp,” aldus de zegsvrouw.

Donderdag 23 april zullen ook mogelijke activiteiten voor jongeren aan bod komen, tijdens het bespreken van de plannen voor recreatiegebied het Lammetjeswiel. De jeugd wordt hiervoor uitgenodigd om mee te denken.

IMG_1920 [Desktop Resolutie]