IMG_4997 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Een 82-jarige vrouw heeft zaterdag 18 april 2015 in Het Anker aan het Wilgenplein in Alblasserdam een hartstilstand gekregen. Behalve de ambulance en politie, werd ook de brandweer gealarmeerd. De brandweerlieden reden namelijk net weg bij het Elsenpad, nadat zij daar een kat uit een boom hadden gered. Omdat de brandweer waarschijnlijk sneller bij de spoedmelding zou arriveren dan de ambulance, stuurde de meldkamer de vrijwilligers direct door naar het Wilgenplein.

De brandweerlieden namen voor de zekerheid een stormram mee naar boven (zie foto). Deze hoefde uiteindelijk niet gebruikt te worden, omdat de deur al geopend was.

De Alblasserdamse vrouw is na een reanimatie met spoed naar het ziekenhuis gebracht en wordt daar verder behandeld.

Het is voor zover bekend de eerste keer dat de Alblasserdamse brandweer ook werd opgeroepen voor een reanimatiemelding. In andere delen van de regio, zoals Rotterdam en de Hoeksche Waard komt het vaker voor dat de brandweer wordt opgeroepen bij een reanimatie.

IMG_4997 [Desktop Resolutie]

IMG_5006 [Desktop Resolutie]