IMG_4455 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Piet Stout en Willie Stout – Den Boer uit Alblasserdam zijn maandag 13 april 2015 65 jaar getrouwd. Het echtpaar, dat langs de Van Eesterensingel woont, kreeg maandagmiddag burgemeester Jan Heijkoop op visite. Heijkoop bracht namens gemeente de felicitaties over en gaf als cadeau een bos bloemen en een boek over de Drechtsteden.
Piet (90) en Willie (88) zijn allebei geboren en getogen Alblasserdammers. De twee leerden elkaar in het Damdorp kennen. “Piet was bevriend met mijn broer. Zo kwam hij bij ons thuis,” herinnert Willie zich. Na drie jaar verkering gaven de twee elkaar het jawoord. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter. Inmiddels zijn er ook al vier kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen.

Conciërge
Piet, die voluit Pieter Cente heet, werkte dertig jaar bij Kloos langs de dijk in Alblasserdam. Daarna werkte hij, tot aan zijn pensioen, als conciërge op de LTS aan de Esdoornlaan. Momenteel is hij nog actief op zijn volkstuin langs het Boerenpad. Mevrouw Stout had als hobby kaarten maken. “Maar dat gaat vanwege mijn ogen niet meer zo goed,” aldus Stout.

Vrijlaten
En wat het recept is om zo lang bij elkaar te blijven? “Gewoon, elkaar vrijlaten. We houden daardoor na 65 jaar nog steeds van elkaar,” besluit meneer Stout.

IMG_4455 [Desktop Resolutie]