brandweer nieuw-lekkerlandNIEUW-LEKKERLAND – Zaterdag 18 april 2015 wordt op de brandweerkazerne van Nieuw-Lekkerland een open dag gehouden. In en rond de kazerne zijn diverse activiteiten, voor jong en oud. Iedereen is die dag tussen 09:30 uur en 16:00 uur van harte welkom om een kijkje te nemen in en rondom de kazerne aan de Planetenlaan 78.
Bezoekers kunnen zaterdag ervaren hoe het is om door een met rook gevulde ruimte te lopen en een brand te blussen. Verder wordt door brandweermensen het belang van rookmelders en vluchtroutes getoond. Daarnaast is er informatie beschikbaar over brandpreventie, het oppervlaktereddingsteam, de meetploeg en het worden van brandweervrijwilliger. Tot slot is er een simulator aanwezig, waarin men in een veilige omgeving kan ervaren wat het is om met een auto over de kop te gaan.

Voor de jongeren is er een waterspel met springkussen.

brandweer nieuw-lekkerland