DSC_7022©ceesvdwalALBLASSERDAM – De ds. Joannes Beukelmanschool, locatie Weversstraat 2 in Alblasserdam, wil een (nagenoeg) afvalvrije school worden. Maandag 13 april 2015 gaf wethouder Peter Verheij het startschot voor het project. “Mijn droom is dat alle andere scholen in Alblasserdam dit ook gaan doen,” zei Verheij.

De school gaat haar leerlingen bewust maken van het feit dat afvalscheiding goed is voor het milieu. Naast het apart inzamelen van papier, gft en plastic, kunnen leerlingen en hun ouders ook batterijen en frituurvet, pennen, stiften, correctiepennen, lijmpotten, cartridges, toners en mobiele telefoons inleveren op school. Hiermee spaart de school punten om spel- en speelmateriaal aan te schaffen of geld om leer- en ondersteuningsmiddelen te kopen of goede doelen te steunen.

Geen ballonnen
Daarnaast verzoekt de school de ouders om zo min mogelijk eten en drinken mee te geven in plastic verpakkingen. Locatiedirecteur Dirk van Elzelingen vertelde tot slot dat het project ook inhoudt, dat, zolang er geen milieuvriendelijk alternatief is, er geen ballonnen meer opgelaten zullen worden.

Op bovengenoemde manieren wenst de school invulling te geven aan haar identiteit en verantwoordelijkheid goed voor de aarde te zorgen.

Koos
“Koos de Vuilnisman” was maandag ook aanwezig. Naar aanleiding van zijn jaarlijkse bezoeken aan de school, waarbij hij informeert hoe met afval en het milieu moet worden omgegaan, is binnen de school het idee ontstaan voor dit project.

Foto’s: Cees van der Wal en Peter Stam.

DSC_7022©ceesvdwal

IMG_4273 [Desktop Resolutie] IMG_4284 [Desktop Resolutie] IMG_4302 [Desktop Resolutie] IMG_4309 [Desktop Resolutie] IMG_4339 [Desktop Resolutie] IMG_4359 [Desktop Resolutie] IMG_4376 [Desktop Resolutie] IMG_4381 [Desktop Resolutie] IMG_4405 [Desktop Resolutie]