???????????????????????????????NIEUW-LEKKERLAND – Een 64-jarige wielrenner uit Zwijndrecht is donderdagavond 9 april 2015 ernstig gewond geraakt op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. Toen voorbijgangers de man aantroffen op de weg ter hoogte van Garage van Vlijmen, bleek hij een hartstilstand te hebben. Met de uitleg van een centralist van de 112-meldkamer in Dordrecht, wisten de omstanders een reanimatie te starten. Niet veel later namen de ambulancemedewerkers, die met spoed ter plaatse kwamen, de reanimatie over.

Na ruim twintig minuten reanimeren kreeg de man zijn hartslag terug. Hij is vervolgens in zorgwekkende toestand naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. Of de Zwijndrechter viel en daarna een hartstilstand kreeg of dat zijn val een gevolg was van de hartstilstand is onduidelijk. Gezien de aard van het letsel vermoeden de hulpverleners dat de man de hartstilstand kreeg als gevolg van een val.

Tekst en foto’s: Willem de Wolf.

IMG-20150409-WA0075 ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????